Restaurace Pulcinella byla založena v roce 1998 italskými majiteli. Jejich architekt navrhl a vytvořil interiér připomínající dobu historické Neapole, který se snažil, a dodnes snaží, navodit příjemnou rodinnou atmosféru jihu Itálie. Odtud pochází i cihlová pec na pizzu, aby zážitek z naší pizzy byl stejný, jako v její rodné zemi.
Od samých počátků se v naší restauraci používaly a využívaly původní originální italské suroviny, což je naším hlavním krédem a zásadou dodnes. Snažíme se našim hostům přiblížit pravou Itálii s využitím toho nejlepšího, co tato úžasná země nabízí. Důraz klademe na autenticitu a kvalitu pokrmů a čerstvost surovin. Každý pátek proto pro Vás přivážíme čerstvé ryby a mořské plody přímo z Itálie a spoustu dalších surovin jako například rajčata, rukolu, italské klobásky, sýry, olivový olej. Ochutnat můžete také italskou kávu zn. Hardy, kterou dovážíme přímo z Milána.
Naši kuchaři pravidelně absolvují stáže zaměřené na italskou krajovou kuchyni v samotné Itálii u pana Nina Apicelliho, který vlastní na poloostrově Gargano v městečku Rodi Garganico rodinný hotel, jenž umožnuje naším kuchařům pochopit italské gastronomické zásady, zvyky a neustále se snaží o jejich rozvíjení. Naš personál navíc spolupracuje se známou pražskou restaurací La Finestra in Cucina, kde abolvoval stáže s různým zaměřením, a jejíž majitel Riccardo Lucque patří k absolutní špičce mezi italskými šéfkuchaři a restauratéry nejen v Čechách.
O kvalitě naší restaurace svědčí i fakt, že jsme jako jediná mimopražská restaurace členy profesní organizace Associazione Ristoranti Italiani, která sdružuje výhradně ty nejlepší italské podniky v České republice.
V roce 2013 jsme se stali držiteli italského certifikátu kvality a byla nám udělena známka italské pohostinosti italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou jako jediným v západočeském kraji.
Mgr. Andrea Markovápochází z česko-italské rodiny, majitelkou restaurace Pulcinella je od roku 2003. Její vztah k této jednoduché, ale úžasné kuchyni, je tedy dán od útlého dětství. S rodiči často navštěvovala příbuzné v Itálii a dokonale tak poznávala zdejší tradice, osvojovala cit pro suroviny a jejich zpracování jednoduchými způsoby. Jejím mottem se stalo „V jednoduchosti je krása“. Nabyté zkušenosti i staré rodinné receptury, které poznala, dnes předává dále v její restauraci. |
|
Andrea Markovámajitelka |